17 decembrie 2021

Image

MASA ROTUNDĂ „ROLUL MIGRAȚIEI TRANSFRONTALIERE ÎN REDUCEREA DISPARITĂȚILOR SOCIO-ECONOMICE“

În data de 17 decembrie 2021 a fost organizată masa rotundă cu genericul “Rolul migrației transfrontaliere în reducerea disparităților socio-economice”, care a pus în discuție o problematică de interes național cu privire la rolul migrației transfrontaliere în reducerea disparităților socio-economice (inclusiv migrația pentru studii în/din R. Moldova).

Acest eveniment vine să celebreze Ziua Internațională a Migrantului, care se sărbătorește în fiecare an în data de 18 decembrie.

Obiectivele principale ale mesei rotunde:

  • creșterea nivelului de informare și sensibilizare a factorilor de decizie, a mediului academic și științific cu privire la importanța monitorizării și a managementului eficient al migrației transfrontaliere;
  • stimularea contribuției cercetătorilor, cadrelor universitare asupra studiului tendințelor și provocărilor actuale ale migrației la nivel european, regional și național;
  • stimularea dezbaterilor academice și publice pe subiecte de interes comun cu referire la problematica migrației transfrontaliere, etc.

La eveniment au participat reprezentanți ai structurilor de stat, mediului academic și societății civile interesate de problematica migrației.

La eveniment au participat cca 60 de personae în mediul online și cca 15 persoane în sală.

 

Programul evenimentului poate fi accesat aici.

Inregistrarea video a evenimentului poate fi vizualizată aici.

Cateva capture de ecran din timpul evenimentului le găsiți aici.