Masa Rotundă cu genericul „MIGRAȚIE, REMITENȚE ȘI DEZVOLTARE: EXPERIENȚA EUROPEANĂ ȘI NAȚIONALĂ”

Astăzi, 19 aprilie 2021 s-a desfășurat Masa Rotundă cu genericul „MIGRAȚIE, REMITENȚE ȘI DEZVOLTARE: EXPERIENȚA EUROPEANĂ ȘI NAȚIONALĂ”. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului EUMIGRA, în format online, pe platforma digitală ZOOM, astfel fiind posibila prezența participanților atât din țară cât și de peste hotare, în special din România.

Evenimentul a fost deschis de domnul Mihai Hachi, dr. conf. univ., Coordonatorul proiectului, exprimându-și gratitudinea pentru interesul prezentat de participanți, totodată menționând actualitatea si importanța fenomenelor migrationiste și dezechilibrele create de Covid 19 asupra lor.

Masa rotundă a fost moderată de domnul Dorin Vaculovschi, dr., conf., univ, membru în cadrul EUMIGRA, enunțand punctat despre rolul migrației, remitentelor si efectul lor asupra economiei europene, naționale. În asemenea context, doctoranzii, masteranzii și studenții mai multor facultăți din cadrul ASEM s-au reunit pentru a discuta efectele, impactul, rezultatele și rolul migrației, demografiei, remitentelor asupra dezvoltării economiei naționale, mondiale.

Este bine de menționat intervenția initiala a doamnei Angela Belobrov, Consilier al cabinetului Primului Ministru, ceea ce denotă interesul major pe care îl au structurile administrative în activitățile de cercetare, adică colaborarea strânsă intre mediul academic cu cel de stat. Principalele subiecte discutate si prezentate au fost : „Fluxul de remitente: de la provocari la dezvoltareˮ, „Impactul Covid-19 asupra fluxurilor migrationisteˮ, „Impactul migrației asupra dezvoltării economice a RM".

Programul evenimentului poate fi consultat AICI

Materialele prezentate în cadrul evenimentului le puteti consulta aici

De asemenea, aici puteti vizualiza cateva capturi de ecran din timpul evenimentului.

Înregistrarea video a evenimentului o puteti vizualiza AICI

Multumim tuturor pentru implicare, participare si interesul acordat evenimentelor noastre!